Psychosociale therapie

Vertel me iets en het waait door me heen.

Laat het me zien en ik weet het morgen nog.

Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven.

LAO TSE

Bewust zijn

Om hulp vragen is vaak lastig. Als we een ernstige lekkage hebben bellen we zonder problemen een loodgieter en als de auto het begeeft weten we de ANWB moeiteloos te vinden. Maar als het gaat om je belangrijkste bezit, je eigen psychische welzijn, dan voelen we plotseling heel veel remmingen. Jammer, want ook hier kan een specialist, een ervaren hulpverlener, juist grote veranderingen teweegbrengen.

Wanneer kan PURA iets voor jou betekenen?
Als erkend psychosociaal therapeut begeleid ik mensen die…

pura-coaching-6nt… weerbaarder willen worden
… last hebben van een Burn-out of een Boring-out
… moeite hebben met het maken van keuzes
… om willen gaan met verlies
… inzicht willen in zaken die belemmerend werken
… angstig zijn
… niet meer met plezier naar hun werk gaan
… moeite hebben met samenwerken
… gebrek hebben aan zelfvertrouwen of last van onzekerheid
… moeite hebben om bij hun emoties te komen
… zich futloos voelen en weinig energie hebben
… moeite hebben grenzen aan te geven
… stressklachten ervaren
… het gevoel hebben dat er teveel van ze wordt verwacht
… emoties moeilijk onder controle hebben
… conflicten hebben op de werkvloer
… moeite hebben met autoriteit
… een gecompliceerde relatie hebben met iemand die belangrijk voor ze is
… last hebben van schuldgevoelens
… het gevoel hebben de controle kwijt te zijn
… zich afvragen wie ze zijn en wat ze willen

Ik laat je bewust worden van waar je tegen aan loopt, jouw gedrag en de invloed die jij zelf hebt op het probleem wat je ervaart. Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je kunt besluiten het anders aan te pakken. Zo ontdek je wat je nodig hebt om in balans te komen.

Een coachtraject duurt gemiddeld 7 tot 10 afspraken, meer of minder komt ook voor.
Afhankelijk van de problematiek streef ik naar afspraken waar twee weken tussen zit, zodat je met je inzichten en opdrachten aan de slag kunt.
Op dit moment is er geen sprake van een wachtlijst.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze therapie vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier om te kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding.


Karin Sturkenboom is aangesloten bij de NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten. De bij het NVPA aangesloten psychosociaal therapeuten zijn professionele zorgverleners met specialistische kennis en ervaring op het gebied van psychische of psychosociale problematiek.


Ook is zijn geregistreerd bij de RBCZ.  De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op HBO-niveau) certificeert en registreert. RBCZ is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.


Daarnaast is zij aangesloten bij de SCAG. De SCAG beheert het register voor de therapeuten in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg. Het register kan door derden geraadpleegd worden om te zien of een therapeut is aangesloten bij de geschillencommissie.

In het kader van kwaliteitsverbetering kun je bij het NVPA een cliënt-tevredenheidsformulier invullen. Het NVPA gaat vertrouwelijk met je gegevens om en gebruikt deze om de kwaliteit van de aangesloten therapeuten te verbeteren. Ook als je een klacht hebt over mijn begeleiding als psychosociaal therapeut kun je daarvoor terecht bij het NVPA en het RBCZ. De uitvoering van het klachtrecht is in handen van een onafhankelijke commissie.

De algemene voorwaarden van Pura Coaching kun je hier bekijken, downloaden en/of printen.