Programma

Vertel me iets en het waait door me heen.

Laat het me zien en ik weet het morgen nog.

Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven.

LAO TSE

Leiderschap

Ik kan je helpen bij je ontwikkeling tot een inspirerend leider, zodat je je medewerkers kunt motiveren, verbinden en aansturen. Door middel van een persoonlijk ontwikkelprogramma leer ik je hoe je omgaat met obstakels uit het verleden, je de mogelijkheden van het heden helder inzichtelijk krijgt en daardoor vol vertrouwen kunt werken aan de doelen voor de toekomst.

Of je nu leiding geeft aan hoogopgeleide professionals of leiding geeft op uitvoerend niveau, er moet balans zijn tussen het leiding geven en je eigen uitvoerende taken. Ik kan je helpen steviger in je schoenen te staan, effectiever met je medewerkers om te gaan en afgewogen keuzes te maken.

Werken aan je skills als leider, kan één op één in mijn praktijkruimte of bij jou op kantoor. Ook is het mogelijk om in teamverband aan jullie mogelijkheden te werken, ook dat kan op kantoor maar zou ook in een rustgevende, inspirerende omgeving plaats kunnen vinden.

Team

Ieder team is uniek en vereist een eigen aanpak. Maar de doelen zijn vaak gelijk: je wilt het potentieel van het team ten volle gebruiken. Wat is de identiteit van jouw team, welke rollen spelen de teamleden en hoe verhoudt zich dat tot de organisatie? Welke kwaliteiten bezit het team? Hoe kunnen de verschillen in individuen als kracht gebruikt worden? Samen kijken we hoe de onderlinge verhoudingen kunnen verbeteren, hoe een ieder meer verantwoordelijkheid kan nemen en zich uitgenodigd voelt om ideeën te genereren.

PURA ondersteunt teams in hun ontwikkelingsproces, bij de communicatie, het maken van keuzes en kijkt naar de werkwijze van een team. Maar PURA kan ook op momenten van crisis, bij conflicten of spanningen worden ingezet.

Het coachen van teams gebeurt altijd in een veilige, prettige sfeer. Teamleden worden gestimuleerd met elkaar in gesprek te gaan, onbesproken opvattingen en drijfveren te delen. We maken met elkaar afspraken die niet alleen veranderingen bewerkstelligen, maar ook blijvende resultaten bieden en voor een hernieuwde teamspirit zorgen.

Coaching

Wanneer je coaching door PURA overweegt, maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek. Hierin komen je vraag, je doelstellingen en verwachtingen ter sprake en kunnen we samen bepalen welke oplossingen coaching voor je heeft en hoe dat traject er dan uit zal zien.

Mijn coachingsstijl kenmerkt zich altijd door persoonlijke verbinding, betrokkenheid en respect. Ik leer je te kijken naar je eigen patronen en de door jou ontwikkelde afweermechanismen.

Ik zal je uitdagen om nieuwe dingen te proberen met als doel te koersen naar de door jou gewenste verandering. Ik zal je daarin ondersteunen en begeleiden, obstakels inzichtelijk maken en concrete adviezen geven. Dat wat we bespreken in onze sessies vertaal jij naar je dagelijks leven met de uitdagingen die je daarbij tegenkomt. Je opgedane ervaringen bespreken we zodat we bij kunnen sturen waar dat nodig is en verankeren wat succesvol blijkt. Dit zal zorgen voor blijvend resultaat.

Een coachtraject is altijd maatwerk.
Jij bent uniek, dus ons coachtraject ook.